++ 385 52 576 971  UNSERE ONLINE-SCHULUNG

Medulin

Medulin spada među reprezentante istarskog turizma i jedno je od dvadesetak najpoznatijih kupališnih imena na Jadranu. Dinamičan razvoj Medulina počiva na valorizaciji prirodne osnove i fizionomiji pitomog pejzaža. Svaki posjetitelj Medulina može tu naći pravu oazu mira i tišine, bogatu pejzažima ovog mediteranskog krajolika, ali istodobno može ovdje provesti vrlo dinamičan i sadržajima bogat odmor.

Danas je Medulin poznato turističko središte koje uz hotele i autokampove posjeduje i izuzetnu ponudu soba i apartmana u privatnom smještaju. Sve je tu podređeno turizmu. U mjestu se nalazi banka, pošta, turistička ambulanta, cvjećarna, vinarije, frizerski saloni, brojne trgovine, zlatarne, suvenirnice, zelena tržnica... Uzdanica medulinskog turizma je sport: tenis, nogomet, mini golf, kuglanje, boćanje, beach-voley, jahanje. Škola surfa, jedrenja, ronjenja, jahanja, skijanja na vodi.

Mogućnost najma motornih čamaca, sandolina, pedalina, skutera, bicikla i motocikla. Mladi znaju Medulin po čuvenoj diskoteci, dok se poklonici žive glazbe i svih plesnih ritmova radije okupljaju po brojnim terasama. Medulin je poznat po kvalitetnim koncertima ozbiljne glazbe koji se održavaju u ljetnim mjesecima, a četrdesetak restorana pravi je izazov gurmanstva, bilo suvremenog ili autohtonog, ribljeg, mesnog, vegetarijanskog.

Medulinski zaljev idealan je za bavljenje svim vodenim sportovima, ali i izvan vode naći ćete široku paletu športsko-rekreativne ponude.

Blage zime uvjetovane mediteranskom klimom i bogata športska infrastruktura čine Medulin jednim od omiljenih centara za športske pripreme tijekom cijele godine, tako da nerijetko možete ovdje naići na najpoznatije hrvatske i strane predstavnike iz svijeta športa.Prve turističke iskre na obalama Medulinskog zaljeva javljaju se koncem 19. i početkom 20.st.

Tada se Medulin na tržištu zadovoljstava tretirao kao prateći sadržaj pri obilasku grada Pule, ali ubrzo su se stvari počele mijenjati i Medulinu je poklanjana sve veća pažnja.Osnivanjem društva za proljepšavanje Medulina, preteče prve turističke organizacije, u mjestu su se pojavili i prvi boravišni turisti.

Otada je turizam u Medulinu napredovao divovskim koracima. 1958. godine osnovano je Turističko društvo Medulin, a 1968. god. osnovano je poduzeće Medulinska rivijera da bi već 1979. Medulin imao kapacitet smještaja za više od 15 000 ljudi.